subota, 15. listopada 2016.

7 zlatnih savjeta: Kako da uljepšate dan voljenoj osobi

Sreća i ljubav su u malim stvarima!

U današnje vrijeme mnogi od nas žive veoma brzim životom, i to je posljedica jednog trenutnog društvenog stanja. Međutim, to ne mora da znači da je to nekakva negativna posljedica. Neki se u svoj toj brzini snađu neki pak ne, ali jedno je sigurno mnogi zaborave na male, svakodnevne stvari.

Kakva je situacija u ljubavi? Mnogi dugoročno planiraju romantične večere ili neka putovanja, pa se čini da je vremena koje provodite zajedno sa svojim partenrom sve manje iako ga viđate svaki dan. Zato je potrebno da se vratite i prisjetite se onih malih stvari kojima ste spontano svakodnevno iskazivali ljubav jedan drugom, kao na početku veze.

Prisetite se zašto je on TA osoba, ljubav vašeg života i osoba o kojoj pričate vašoj porodici i prijateljima.

Evo par jednostavnih savjeta kako da učinite da se vaš partner oseća voljenim i posebnim svaki dan:

Neka pršte komplimenti
Komplimenti čine da se osoba oseća posebnom. Kada ste u vezi, komplimeneti ne moraju da budu isključivo na bazi hvaljenja spoljašnjeg izgleda, već i u formi zahvalnosti ili podsjećanja koliko je partner u nečemu dobar. Naučićete oboje da deljenje i prihvatanje komplimenata nije nimalo teška stvar, a podiže vezu na mnogo viši nivo.

Zahvalite svom partenru što je izabrao baš vas
Nemojte da zaboravite da ste baš vi njegov jedini izbor u moru izbora!

Smijeh+zagrljaj+poljubac
Ovo je jednačina koja je svima poznata, samo ste je možda malo zapostavili. Smijeh je zarazna stvar, ako se vi nasmejete nasmejaćete i svog partnera, jer je osmijeh taj kojim ste jedan drugog osvojili.

Jednominutni spontan i strastven poljubac i zagrljaj koji uputite vašoj voljenoj osobi svaki dan učiniće vašu vezu snažnijom i ljepšom.

Slušajte šta vam govori
Za jednu dugoročnu vezu vrlo je bitno razumevanje, a da biste razumeli zašto je on ili ona dala otkaz ili se posvađala da nekim, morate da saslušate prvo. Znamo, nije lako potpuno isključiti i ostaviti sve ostalo po strani ali "slušanje je" početak svake zdrave i dobre komunikacije. Tako ćete razviti i vještinu davanja konstruktivnih kritika, saveta i podrške.

Provodite vrijeme zajedno
Provodite svaki slobodan trenutak zajedno! Bez obzira da li se radi do spremnju za posao, kuvanju, gledanju tv-a, iskoristite to vrijeme za razgovor, smijeh i poljubac. Uspećete da se povežete dublje kako na emocionalnom tako i na fizičkom planu.

Podržite partnera
Svi mi imamo neke svoje snove koje težimo da jednog dana dosanjamo i ostavrimo, ali svakodnevnica je ta koja nam servira nekada toliko velike prepreke da nam se čini da ih je nemoguće preskočiti, pa jedino što nam preostaje je odustajanju. Zato je veoma bitno da se svakodnevno podržavate i ohrabrujete. Sve je lakše u dvoje, kada imate pomoć i podršku i razumevanje.

Recite "Volim te"
Nemojte se ustručavati i nemojte da vas je sramota da izgovorite to "Volim te". Dvije reči koje će izmamiti osmijeh i popraviti užasan dan. Nek to bude umesto "dobro jutro" i "laku noć", napišite na frižideru ili ostavite poruku pored aparata za kafu, pošaljite sms ili jednostavno nazovite samo da kažete "volim te"!

Priredila: Milana Bulatović
izvor

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.